Slovensko, Slovensko

28. marca 2021, koing, Nezaradené

 

Nechcem tu ospevovať krásy Slovenska, krásy našej vlasti – domoviny všetkých Slovákov a všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí tu žijú, pracujú a vyznávajú  s nami spoločné hodnoty. Nášho Slovenska, ktoré nám prirástlo k srdcu a máme ho všetci veľmi radi. Bolestivo znášame všetky  nepravdy, ktoré o Slovensku šíria naši nepriatelia a neprajníci a na škodu vecí aj niektorí pretvárujuci sa naší ,,slovenskí “ tiež politici.  Slovensko, Slovensko a hlboký povzdych. Čo sa to tu vlastne deje? To je vážna otázka dnešných dní a týždňov, ktorú si kladú pandémiou  vystrašení občania. Politická situácia posledných dní nevešti nič dobrého, práve naopak každým dňom sa stále viac komplikuje a zamotáva. Naše Slovensko  sa rúti do záhuby. Nie však vinou šírenia koronavírusu, ani nie vinou jeho občanov, ale vinou hašterenia a osobných animozít niektorých našich politikov.Na politikov nemajú Slováci šťastie. Za krátky čas od vzniku  Slovenskej republiky sa tu už vystriedali rôzne garnitúry dobrých aj zlých politikov. Jedni nás posúvali na politickej šachovnici vpred s jasnými víziami napredovania a snahou zaradiť Slovensko do európskych štruktúr. Ti druhí so siláckymi rečami no prázdnymi skutkami mysleli hlavne na seba a vlastné záujmy a nie na naše spoločné ciele. Brzdili a spomaľovali tak proces ďalšieho rozvoja a prosperity celej našej spoločnosti. Bojovali nie za Slovensko ale za záujmy druhých – tých mocnejších. Ak sa nespamätáme Ti mocnejší nás prevalcujú – už čakajú na svoju príležitosť, svoju korisť, ktorú si budú môcť podmaniť, vykorisťovať a riadiť vo svoj prospech. To platilo v staroveku, stredoveku a platí to aj v súčasnej dobe, deje sa to vždy keď ľudstvo a celý svet sa zmieta v ťažkej situácií.

Slovensko potrebuje teraz charizmatickú osobnosť, demokrata, národovca a vizionára, ktorý zjednotí všetkých Slovákov a posunie Slovensko dopredu. Potrebujeme tiež silnú a stabilnú vládu, ktorá bude okamžite riešiť  dané problémy. Spoločnými silami musíme zdolať pandémiu koronavírusu , upratať neporiadok a vzniknutý chaos a reštartovať- začať odznova budovať novú spravodlivejšiu spoločnosť. Potrebujeme jednotu, stabilitu, demokraciu a sociálnu spravodlivosť pre všetkých bez rozdielu – tých ktorí to nutne potrebujú a aj si to zaslúžia. Teraz je ta správna chvíľa a príležitosť pre zásadnú zmenu k lepšiemu. Využime preto veľkú príležitosť, ktorá sa nám teraz naskytuje.  Iné riešenie, ako  sú napríklad  navrhované predčasné voľby predstavujú veľký politický hazard. Stali by sa pohromou, pretože by zvíťazili populisti, extrémisti a podobní, ktorí by Slovensko ešte viac rozdelili. Danú situáciu by tak vôbec nevyriešili, naopak ešte viac by skomplikovali a predĺžili  súčasný krízový stav.           Politici, ktorí to nemysleli s našim Slovenskom úprimne a obhajovali záujmy cudzích   už sami famózne odpochodovali, teraz nám hrajú divadielko, vydierajú nás a naťahujú zbytočne čas vo svoj prospech. Nenaleťme im, nemyslia to úprimne.Vidia len seba !

Zostanú len silné, morálne spôsobilé, politický stabilné a perspektívne, proslovensky orientované osobnosti, ktoré sa nevzdajú a nedajú sa vydierať.

Spoločnosť môže napredovať  len vtedy, keď má spoločné ciele, ktoré slúžia všetkým ľuďom bez rozdielu pre ich spokojný rodinný a spoločensky život.

Všetko už bolo povedané už netreba nič vymýšľať- teraz to chce už len činy !

Úplne na záver treba  poďakovať všetkým ľuďom dobrej vôle v prvej línií, ktorí obetovali svoj čas, zdravie a niektorí aj svoj život, aby sme mi ostatní mali zabezpečené všetko na prežitie a zdolanie pandémie koronavírusu .