Založ si blog

Moja vízia II

     Po dlhšom čase odmĺčania na platforme Blog Pravda. sk som sa rozhodol znova prispievať svojimi článkami k hodnoteniu politickej, ekonomickej a spoločenskej situácie na Slovensku, v Európe a vo svete z pohľadu bežného občana, nakoľko  situácia v európskej a svetovej politike sa zásadne zmenila a rýchlo sa dramatizuje.  Po vypuknutí zničujúcej vojny na Ukrajine, ktorú začalo Rusko sa celý svet  znova radikalizuje a delí na dve proti sebe stojace strany : pro ukrajinskú a pro ruskú. Každá strana operuje svojimi protichodnými a proti sebe stojacími argumentmi, ale takýto pasívny postoj samotnú vojnu nezastaví a naďalej budú umierať ľudia na oboch stranách tohoto nezmyselného konfliktu, ktorý prebieha medzi dvoma velkými slovanskými národmi. Proti tejto vojne treba bojovať aktívne a to zastavením bojov a dlhodobým vyjednávaním  na mierových rokovaniach, ktoré by mala iniciovať namiesto posielania zbrani práve Európska únia, ktorá vznikla ako mierový projekt založený na mierovom spolužití všetkých jej členov bez rozdielu – nehladiac na ich národnosť, rasu a geografickú polohu.

 Apelujem na  všetkých slovenských politikov bez rozdielu- koaličných aj opozičných aby spojili svoje sily a iniciovali takéto rokovania kdekoľvek na Slovensku. Ich vyvrcholením by mohlo byľ  podpísanie mierovej zmluvy zarúčujúcej obom stranám spravodlivý mier a trvalé mierové spolužitie.

Park kultúry a oddychu  /PKO/

05.05.2023

Svoj článok začnem úplne z iného konca – z opačnej strany a k téme uvedenej v nadpise sa dopracujem postupne. Poďme na to ! V nedeľu som využil pekné slnečné počasie a po dlhšom čase nečinnosti som sa vybral na prechádzku po nábreží Dunaja. Na brehu Dunaja je sústredený kus našej histórie od najstarších [...]

Voľby 2023

15.04.2023

Parlamentné voľby na Slovensku sa konajú každé štyri roky. Tie najbližšie riadne voľby sa mali konať v roku 2024. Terajšia vláda, ktorá stratila dôveru parlamentu bola rozhodnutím prezidentky odvolaná ešte v decembri 2022. Bola však poverená vykonávaním svojej pôsobnosti v obmedzenom rozsahu až do vymenovania novej vlády. Z uvedeného dôvodu je potrebné vykonať [...]

Mierový pochod

16.03.2023

Pred niekoľkými dňami v piatok podvečer 03.03.2023 vyvrcholila v Bratislave séria pochodov za mier, ktoré sa konali v rôznych našich mestách po celom území Slovenskej republiky /SR/. Mohutný piatkový pochod v hlavnom meste sa začal okolo 17°° hodiny pred Grasalkovíčovým palácom na Hodžovom nám. Odtiaľ sa účastníci pochodu presunuli cez Suché mýto, Drevenú [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 111138x
Priemerná čítanosť článkov: 3368x

Autor blogu

Kategórie