Založ si blog

Utajované stretnutie v SIS

 

Posledné dni prebieha na našej politickej scéne ostrá výmena názorov medzi našou parlamentnou koalíciou a opozíciou vo veci tajného stretnutia najvyšších  vedúcich predstaviteľov štátu /prezidentka, predseda vlády a predseda  NR SR/ na ústredí Slovenskej informačnej služby /SIS/ v suterénnych priestoroch jednej z budov tohto úradu. V čase vojny by to bola normálna udalosť, aby sa utajilo toto stretnutie pred nepriateľom a mohli sa prijať všetky opatrenia na obranu štátu, infraštruktúry a všetkých jeho obyvateľov. V mierových časoch je to nepredstaviteľný amaterizmus.

Tajiť čokoľvek pred občanmi nášho štátu, poslancami parlamentu a celou spoločnosťou, pred kýmkoľvek z nás a odvolávať sa pritom na zákon je neospravedlniteľná drzosť, pretože sa stávame tým pádom my všetci a celá naša spoločnosť nepriateľmi štátnej moci a jej vedúcich predstaviteľov. Nemožno to nazvať ináč ako pokus o tichý štátny prevrat smerujúci k získaniu absolútnej moci v celom štáte na presadzovanie svojich zámerov, potlačenie našich demokratických práv a slobôd a ovládnutie celej našej spoločnosti.

Aj keď to bolo všetko prevedené amatérskym spôsobom a neprofesionálne účel je jasný. Stretnutie inicioval premiér a zúčastnilo sa ho údajne asi 10 osôb, okrem najvyšší ústavných činiteľov niektorí ministri vládnej garnitúry, špičky prokuratúry, polície a tajnej služby. Konanie tohto stretnutia potvrdil aj nezávislý Denník N, ktorý   o tom informoval verejnosť a vyvolal  tým značný rozruch v celej našej spoločnosti.

Hlavné slovo na objasnení tejto udalosti by malá mať prokuratúra a možno samotná SIS, ktorá by mala odhaliť pozadie tohto stretnutia a vniesť do tejto udalosti svojimi dôveryhodnými informáciami pomoc dopracovať sa k pravde.

Je neobvyklé, aby sa v demokratickej spoločnosti robilo  stretnutie vládnej špičky takto neštandardne. Prečo ich stretnutie bolo nutné vykonať v takomto režime, najmä ak vo väzbe sú  vedúci činitelia SIS a celá služba je tým pádom zraniteľná a možno aj manipulovateľná a je možné ju zneužiť. To je zákonná otázka čakajúca na odpoveď, alebo celá kauza mala slúžiť len na odpútanie pozornosti verejnosti od oveľa závažnejších a naliehavejších problémov štátu, ktoré nie je schopná táto vláda riešiť.

Svoje slovo  môže vysloviť aj parlament, ktorý má zákonné možnosti na riešenie krízových situácií v štáte v prípade keď vládne inštitúcie kolabujú a neplnia si svoju ústavnú povinnosť. Parlament môže vysloviť nedôveru vláde  alebo jej členovi, pretože vláda je plne zodpovedná NR SR. Ak sa tak stane prezidentka celú vládu odvolá. Podobne môže parlament vysloviť nedôveru aj predsedovi vlády, čo má za následok odstúpenie celej vládnej moci.

Vyhrotenie súčasnej politickej situácie v parlamente nespôsobuje len  táto  kauza. Dlhodobo prispieva tomu hlavne súčasný legislatívny stav, keď 150 členný parlament sa delí na dve protichodné proti sebe bojujúce časti, koalíciu a opozíciu. Keď koalícia tvrdo bojuje s opozíciou a obe strany sa správajú k sebe ako úhlavní nepriatelia a protivníci. Zabúdajú pritom a vôbec ich nezaujíma, že obe strany konfliktu majú zastupovať spoločne všetkých  občanov tohto štátu a bojovať za dosiahnutie zhody v prospech všetkých občanov štátu, lebo občania si ich zvolili v demokratických voľbách.

Aká je moja vízia na napravenie tohto kolapsového stavu som už predstavil viackrát v predchádzajúcich mojich článkoch a taktiež som všetkých naších politikov vyzval k zjednoteniu do jednej  vševoličskej  stredovej ,,veľkej“ koalície všetkých demokratický zvolených strán pôsobiacich v našom slovenskom parlamente.Takto pôsobiaci poslanci sa budú vzájomne kontrolovať, rešpektovať a dopĺňať, zabránia prenikaniu populizmu a extrémizmu do parlamentu aj do spoločnosti a budú slúžiť rovnako všetkým občanom a voličom a celej našej spoločnosti. Je dôležité aby sme v súčasnom kolabujúcom svete držali spolu a tak napredovali. Celá spoločnosť môže napredovať len vtedy, keď má spoločné ciele, ktoré slúžia všetkým občanom bez rozdielu-pre ich spokojný rodinný a spoločenský život a bezproblémové fungovanie celej spoločnosti.

Na záver pri každej príležitosti chcem poďakovať všetkým ľuďom dobrej vôle nasadeným v núdzovom stave v prvej línií, ktorí  obetovali svoj čas, zdravie a niektorí aj svoj život – na úkor svojich rodín, a to najmä lekárom, sestričkám a záchranárom, ale aj všetkému zdravotnému personálu v nemocniciach, ambulanciách, na odberných miestach, v očkovacích centrách a tiež všetkým dobrovoľníkom , ktorí sa obetovali pre nás aby sme mali zabezpečené všetko na prežitie v čase pandémie  Covid -19. Srdečne ďakujem za Vašu obetavosť !

 

Moja vízia II

08.03.2024

Po dlhšom čase odmĺčania na platforme Blog Pravda. sk som sa rozhodol znova prispievať svojimi článkami k hodnoteniu politickej, ekonomickej a spoločenskej situácie na Slovensku, v Európe a vo svete z pohľadu bežného občana, nakoľko situácia v európskej a svetovej politike sa zásadne zmenila a rýchlo sa dramatizuje. Po vypuknutí zničujúcej vojny na Ukrajine, [...]

Park kultúry a oddychu  /PKO/

05.05.2023

Svoj článok začnem úplne z iného konca – z opačnej strany a k téme uvedenej v nadpise sa dopracujem postupne. Poďme na to ! V nedeľu som využil pekné slnečné počasie a po dlhšom čase nečinnosti som sa vybral na prechádzku po nábreží Dunaja. Na brehu Dunaja je sústredený kus našej histórie od najstarších [...]

Voľby 2023

15.04.2023

Parlamentné voľby na Slovensku sa konajú každé štyri roky. Tie najbližšie riadne voľby sa mali konať v roku 2024. Terajšia vláda, ktorá stratila dôveru parlamentu bola rozhodnutím prezidentky odvolaná ešte v decembri 2022. Bola však poverená vykonávaním svojej pôsobnosti v obmedzenom rozsahu až do vymenovania novej vlády. Z uvedeného dôvodu je potrebné vykonať [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 110578x
Priemerná čítanosť článkov: 3351x

Autor blogu

Kategórie