Založ si blog

Riešenie pre Ukrajinu

 

Ukrajina sa nachádza v nezmyselnom vojnovom konflikte s Ruskom. Dňa 24.02.2022 vstúpili ruské vojska na Ukrajinu – začala sa zničujúca vojna, ktorá nemusí skončiť len na Ukrajine. Vojnový konflikt sa môže rozšíriť aj do okolitých krajín hraničiacich s Ukrajinou a Ruskom. Hrozí aj vypuknutie svetovej vojny.  Po tom čo ruský  prezident Putin uznal samostatnosť Doneckej a Luhanskej  oblasti, vstúpila ruská  armáda na územie východnej Ukrajiny. Rusko si naplánovalo najväčšie vojenské ťaženie od roku 1945  z dôvodov, že Ukrajina údajne narušila mierový proces na území Donbasu a tiež pod zámienkou „denacifikácie“ Ukrajiny. Všetky sporné územia  kontrolované  Doneckou ľudovou republikou a Luhanskou  ľudovou republikou v súčasnosti považujú všetky štáty sveta, okrem Ruska, za územie Ukrajiny. Putin oznámil uznanie nezávislosti týchto dvoch republík, ktoré sa nachádzajú vo východnej časti ukrajinského územia a kontrolujú ich proruski separatisti. Podľa vyhlásenia z  Kremľa o tomto svojom rozhodnutí informoval  prezident Putín lídrov Francúzka a Nemecka.Rusko už v roku 2014 anektovalo po referende polostrov Krym. Boje medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a povstalcami na Dombase si doteraz vyžiadali obojstranne udajne už viac ako 14-tisíc ľudských životov a bolo tiež značne zničené priemyselné srdce Ukrajiny. Rusi sa svojich zámerov na Ukrajine určite nevzdajú, tak ako sa nevzdali ani v minulosti  v čase 2. svetovej vojny, keď neúnavne bojovali proti nemeckému agresorovi.

Apropo 1:   2. svetová vojna.  Rusi a ich Červená armáda v bývalom ZSSR zastavili postup Nemcov pri Moskve. Zatlačili ich späť a spolu s celou proti hitlerovskou koalíciou ich v Berlíne spoločne porazili – položili tak základy novej slobodnej a demokratickej Európy. Naša sloboda bola vykúpená veľmi draho. Pri porážke nacistického  Nemecka, pre oslobodenie sveta od fašizmu a víťazstvo v 2. svetovej vojne obetovalo svoje životy vyše 20 miliónov občanov bývalého Sovietskeho zväzu, najmä však občanov  ruskej národnosti.Celkovo v tomto celosvetovom vojnovom konflikte zahynulo 50 až 80 miliónov ľudí na celej planéte-na všetkých kontinentoch.

Táto nezmyselná vojna má už dopad na celý svet no najmä na Európsku úniu, ktorá je závislá na dodávkach ropy, zemného plynu a ďalších nerastných surovín z územia Ruska. USA, EÚ a aj Slovensko akoby robili všetko preto aby tento vojnový konflikt trval čo najdlhšie – prilievajú olej do ohňa. Posielajú na Ukrajinu pohonné hmoty, zbrane a rôzny vojenský materiál. Svet by mal prejaviť solidaritu, ale malo by zostať len pri  humanitárnej pomocí a podporovať Ukrajinu hlavne na morálnej úrovni. Teraz je na ťahu Ukrajina, mala by sa čo najskôr dohodnúť s Ruskom /zobrať si pri tom  príklad z histórie, z rozdelenia bývalého Československa /, nastoliť urýchlene mier a zachrániť tak životy nevinných ukrajinských občanov, ale aj ruských občanov zatiahnutých do tohoto nezmyselného vojnového konfliktu, ktorý zaťažuje zbytočne ekonomiky oboch štátov.

Apropo 2:  Československo . Rozdelenie bývalého Československa v roku 1993 na dva samostatné a rovnoprávne štátne útvary Slovenskú republiku a Českú republiku prebiehalo mierovou cestou / po nežnej revolúcii v roku 1989 /, za čo môžeme byť povďačný dvom medzi občanmi nie moc obľúbeným pánom politikom Václavovi Klausovi a Vladimírovi Mečiarovi. Slovenská republika aj Česká republika sú teraz        členmi Európskej únie a ich vzájomné vzťahy sú v súčasnosti nadštandardné.

Všetci sme Slovania a keď medzi sebou bojujeme majú z toho úžitok len naši neprajníci. Pri eskalovani konfliktu medzi  Ruskom a Ukrajinou môžeme na to doplatiť my všetci – celý svet, Európa ale najmä najbližší susedia Ukrajiny.

Mierumilovní občania na celom svete odsudzujú tento nezmyselný  vojenský konflikt vyvolaný Ruskom na Ukrajine a žiadajú jeho neodkladné ukončenie !

Apelujem na pánov Zelenského /Ukrajina/ a Putina /Rusko/, aby sa čo najskôr dohodli – podpísali mierovú dohodu. Zabránia tak eskalácií násilia a narastaniu nezmyselného vojnového konfliktu na Ukrajine a v jej okolí.                                          Budú mať z toho úžitok všetci občania !!

Moja vízia II

08.03.2024

Po dlhšom čase odmĺčania na platforme Blog Pravda. sk som sa rozhodol znova prispievať svojimi článkami k hodnoteniu politickej, ekonomickej a spoločenskej situácie na Slovensku, v Európe a vo svete z pohľadu bežného občana, nakoľko situácia v európskej a svetovej politike sa zásadne zmenila a rýchlo sa dramatizuje. Po vypuknutí zničujúcej vojny na Ukrajine, [...]

Park kultúry a oddychu  /PKO/

05.05.2023

Svoj článok začnem úplne z iného konca – z opačnej strany a k téme uvedenej v nadpise sa dopracujem postupne. Poďme na to ! V nedeľu som využil pekné slnečné počasie a po dlhšom čase nečinnosti som sa vybral na prechádzku po nábreží Dunaja. Na brehu Dunaja je sústredený kus našej histórie od najstarších [...]

Voľby 2023

15.04.2023

Parlamentné voľby na Slovensku sa konajú každé štyri roky. Tie najbližšie riadne voľby sa mali konať v roku 2024. Terajšia vláda, ktorá stratila dôveru parlamentu bola rozhodnutím prezidentky odvolaná ešte v decembri 2022. Bola však poverená vykonávaním svojej pôsobnosti v obmedzenom rozsahu až do vymenovania novej vlády. Z uvedeného dôvodu je potrebné vykonať [...]

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

NR SR: Rokovanie 12. a 13. schôdze

Z Moskvy sa už šíria konšpirácie. Ruskí politici pripúšťajú, že atentát na Roberta Fica má zahraničné pozadie

15.05.2024 18:45

Ruskí politici sa zmieňujú o sprisahaneckých teóriách. Jeden hovorí dokonca o výstrahe pre ďalších lídrov v EÚ, ktorí zmýšľajú podobne ako Robert Fico.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 33
Celková čítanosť: 111578x
Priemerná čítanosť článkov: 3381x

Autor blogu

Kategórie